Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat

Régi ajtó felújítása fillérekből

Volt egy régi ajtó, amit nem szerettünk volna kicserélni, mert elég nagy költséggel járt volna.

20190609_212534.jpg

Funkcióját tekintve tökéletes volt, vagyis a zsanérján kellett picit igazítani, hogy jobban csukódjon, de a kinézete kritikán aluli, mint mondjuk felújítás előtt maga az egész lakás.

Szerintem kb 50 éve nem nyúltak hozzá. Bocsánat a rossz minőségű képért, sajnos nem fotóztam be felújítás előtt az ajtót és ezt az egy képet találtam. Mondjuk ez a kép átadja azt a hangulatot amiből indult a felújítás.

20151023_120601.jpg

Sokat gondolkoztam hogyan oldjam meg, hogy ne legyen gagyi hatása a felújított ajtónak, de mégis ki tudjam hozni jó áron.

Tudom kicsit fura, de én szeretek barkácsáruházakban sétálgatni és nézegetni milyen anyagok is vannak a különböző osztályokon, hogy képben legyek és a fantáziám is így tud csak elindulni.

Rájöttem ez jobb és hasznosabb hobbi, mint amikor plázákban próbálgatom a 25. fekete nadrágot, mert pont ez a fazonú vagy derekú még nincs nekem és nyilván a legtöbbször meg is győzöm magam, hogy ez kell és nem üres kézzel jövök haza :D

Emellett tök jó érzés, hogy valamit felújítok, tehát megmentem a kidobástól és ezáltal újra hasznosítom és nem kell persze újat venni. Win-win.

A barkácsáruházban kitaláltam, hogyha veszek méretre szabva egy bútorhátlapot, akkor azt simán beragasztva és a számomra tetsző színben lefestve, eltakarhatom az ajtó csúnya osztott recés üveges részét.

Utána eszembe jutott, hogy ezt még feldobhatom egy szép tükörrel, amit szintén rá tudok ragasztani és ezzel még a szobát is tudom tágítani, illetve a tükör ad hozzá egy jó kis designt.

Ezek után az ajtót megcsiszoltam, a kilincset leszedtem róla és egy kis fagittel betömtem ahol kellett javítani, majd lemázoltam fehérre.

A lakásban a türkiz színek lettek előtérbe helyezve, így a bútorhátlapot is türkizzel lefestettem, majd beragasztottam az ajtó közepébe.

A ragasztás után hagytam száradni, majd a tükröt is ráragasztottam a közepére.

20190608_145443222.jpg

A másik oldalára az ajtónak azt találtam ki, hogy az üveges részére ráragasztok nekem tetsző fehér öntapadós tapétát, illetve írható fekete öntapadós tapétával megbolondítom.

Így sikerült az ajtó másik oldalát egy üzenő ajtónak megcsinálni, amit mindenki imád és különböző üzenetet hagynak, mielőtt elhagyják a lakást. Az ajtó mellé emiatt fel is fúrtam egy kis kréta tartó dobozkát, amit egy türkiz szappantartóból csináltam, ami passzol a lakáshoz.

Végül felszereltem a kilincset.

20190609_1223522222.jpg

Amiket vettem az ajtó felújításához:

fehér öntapadós tapéta 1190 Ft/1 méter

öntapadós, írható fekete tapéta 1699 Ft

Bútorhátlap 1000 ft/m2, kb 1600 Ft

IKEA hullám tükör: 1490 ft

kilincs: 1990 Ft

Zománc festéket nem számoltam hozzá, mert volt itthon és nagyon kevés kellett. Ha valaki felújít, akkor egy zománc festék vásárlása szinte elkerülhetetlen.

Összesen: 7970 ft

Nagyon sokan csodálták már meg az ajtónkat és mindig dagad a mellem a büszkeségtől, hogy ez egy saját alkotás.

Higgyétek el, minden sokkal egyszerűbb, mint aminek látszik és könnyű megcsinálni, csak el kell határozni magunkat. Sok szakértelmem nekem sincs, csak próbálkozom aztán folyamatosan tanulok belőle.

Pár óra munkával egy hihetetlen szép és mutatós dolgot tudunk így létrehozni a mi saját ízlésünk alapján és mennyivel látványosabb, mint mikor a gép vagy a telefonunk előtt pötyögünk pár órát.

Ezért szép ez a DIY.

A bejegyzés trackback címe:

https://moniro.blog.hu/api/trackback/id/tr2015021632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2019.08.25. 08:47:29

Én is ajtófelújítás előtt állok. Nálam nincs recés üveg, csak egy lyuk diónyi az ajtó közepén (gondolom az előttem itt lakó albérlő bosszúból rávágott az ajtólapra egy kalapáccsal), amit már be is tömtem, de utólag megbántam, mert előtte purhabot kellett volna fújnom az üreges ajtóba, hogy jobban szigetelje a hangot.

Kocsi Mónika · www.moniro.hu 2019.08.25. 08:55:20

@Kara kán: nem tudod kiszedni a betömött részt és utána kinyomni a purhabbal?
Nálunk monjduk nem volt szükséges hangszigetelés.

clemens 2019.08.25. 11:16:17

Nem rossz, igazi - jó értelembe vett - amatőr munka.
Az eredeti ajtó betét nem volt derékszögű, vagy az újonnan beleszabott lap?

Kocsi Mónika · www.moniro.hu 2019.08.25. 11:19:36

@clemens: áh, szinte sehol sem találkozom derékszöggel meg vízszinttel vagy függőlegessel :D

Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat. Próbálok megosztani olyan praktikákat, gondolatokat, történeteket, amik másoknak is segítségükre lehet.

Friss topikok

Címkék

advent (1) adventi naptár (1) adventi ötletek (1) adventi program (1) ágy (1) ajtó (1) ajtófelújítás (1) anyaság (4) anyavagyok (3) asztalkészítés (1) baba (1) babagyász (1) baba elvesztése (1) barkács (1) barkácsanyu (3) barkácsmami (3) befőttesüveg (1) beltériajtó (1) család (1) családdal vagyok (1) csillár (1) csinádmagad (3) csináldmagad (4) design (2) diy (9) duplo (1) Duploból árnyékszínház (1) egészség (1) egyedi lámpa (1) Egy szivárvány baba születése (1) éniselmentemszűrésre (2) erkélyasztal (1) esküvő (1) Fali dekor (1) Fali kép (1) felújítás (1) Festmény (1) fiúszoba (1) generál kivitelezés (1) gesztenye (1) gesztenyebábu (1) guriga (1) gurigaállatok (1) gyerekekkel (6) gyerekkel (4) Gyerekkel festeni (1) gyerekszoba (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hallásfejlesztő (1) használjuk fel a gurigát is (1) házasodunk (1) házasság (1) házikó (1) ház felújítás (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hogy én leszek a világ legjobb anyukája (1) játék (2) játékötlet (3) játékváros (1) karácsony (1) karantén (1) kinder (1) kindertojás (1) kippkopp (1) kreatív (3) Kreatív (2) lámpa (2) lámpa készítés (1) lego (1) lehajthatóasztal (1) megelőzés (1) megtudodcsinálni (1) méhnyakrák (3) mentsük meg (1) Minden nap úgy kelek fel (1) Mit tegyek az adventi naptárba (1) napszúrás (1) ne dobjuk ki (1) nyaralás (1) ősz (1) otthon (1) perinatális gyász (1) pinkpad (1) rákszűrés (1) szülés (3) teherbe esés (1) tengerpart (1) terhesség (2) Tictac (1) tipptopp (1) újrahasznosítás (2) utazás (1) vetélés (1) wcpapír (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása