Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat

Rákszűrés - pink pad mozgalom #éniselmentemszűrésre

Kitaláltam egy pink pad mozgalmat, ami arról szólna, hogy mennyire fontos eljárni a szűrésekre és igenis menő az, hogy foglalkozunk saját magunkkal.

Én is a szűréseknek köszönhetem az életemet, így gondoltam megpróbálok segíteni másoknak is.

Az ötletem az, hogy a kislányunk emlékére ültetett díszcseresznyefánk mellé állítunk egy rózsaszín padot, amire ráfestenénk, hogy #éniselmentemszűrésre. Ezzel egy régi padot újrahasznosítottunk és lefestettünk rózsaszínre. Így a pad is új életet kapott, visz egy kis színt a környezetünkbe és reméljük életeket is menthet a felhívással.

img_20190426_075338_103.jpg

A célunk az lenne, hogy minél többen készítsenek fotót a paddal és töltsék fel a különböző közösségi oldalakra a megadott #-el, mutatva ezzel azt, hogy igen én is foglalkozom a jövőmmel és milyen fontos ez a téma és elengedhetetlen a tudatos, jó élethez.

Ez lenne a minimum, amit megtehetünk önmagunkért, családunkért, hiszen nagyon kevés idő, energia egy szűrés és pár hónapon belül felborulhat minden, amiről azt hisszük, hogy velünk nem történhet meg.

Sokszor azt hisszük, hogy még fiatalok vagyunk, vagy jól vagyunk és nem fontos az, hogy elmenjünk a különböző szűrésekre, pedig De és nincs is ennél fontosabb!

Tegyük félre kicsit a mobilt, laptopot és jelentkezzünk be a dokihoz, ennyivel tartozunk magunknak és tudom, mindig tologatjuk, az ilyen jellegű teendőket, hogy jó, most sűrű hetem van, majd jövő héten, majd a vizsga után, ballagás után, egy adott projekt után….sajnos akkor már késő is lehet.

Olvassátok el a mi történetünket:

https://moniro.blog.hu/2019/04/03/https_www_moniro_hu_l_a3x-os-pozitiv

A posztom után több száz levelet kaptam, hogy letették a telefont és bejelentkeztek szűrésre. Hihetetlen érzés volt ezeket olvasni, hogy akár életeket menthetett meg az, hogy erőt vettem magamon és őszintén megírtam a történetünket.

Sajnos nagyon sokan írtak olyanok is, akik megköszönték, hogy volt bátorságom leírni min is kellett átmennünk, mert náluk már túl késő volt és az anyukák vagy apukák már nincsenek köztünk és ott maradtak a gyerekekkel egyedül...ezek a levelek malomkövekként terhelődtek a mellkasomra, szívemre és eldöntöttem, hogy muszáj erre még jobban hangsúlyt fektetni milyen tragédiák történhetnek velünk azzal, hogy halogatunk.

Sokan próbálják a szűrésekre felhívni a figyelmet, legyen ez akár tüdőszűrés, méhnyakrák szűrés, prosztata vizsgálat, mellrák szűrés. Nem lehet elégszer mondani és ismételni, hogy, tényleg nincs ennél fontosabb és emeljük meg a kis popónkat a székből és jelentkezzünk be a szűrésekre.

Miattunk, a gyerekeink miatt, a szüleink miatt, barátaink miatt.

Legyen a szűrés menő, legyen a szűrés trendi, mert enélkül nem biztos, hogy túl tudunk élni!

Ha a segítségetekkel jól sikerül ez a kis mozgalom, akkor akár több ponton is elhelyeznénk ilyen színes #éniselmentemszűrésre padokat, hogy minél több emberhez eljusson.

A mozgalomhoz kértem a 11.kerületi önkormányzat segítségét is, amit egyből meg is kaptam és ezt nagyon köszönöm.

Az első pad letételéhez egy kis limonádés pikniket szervezünk, ahol lehet majd fotózkodni, szelfizni, beszélgetni és népszerűsíteni a kezdeményezést, hogy minél több ilyen pad lehessen az országban.

Szeretettel várunk mindenkit, akinek van kedve eljönni és fontosnak tartja szintén a témát. 2019.08.12-én  17 órakor a 11.kerület Fejér Lipót u.63. szám mellett. (Bikás parktól 2 percre).

rakszures_plakat2_1.JPG

UPDATE:

Most írt nekem egy anyuka Kozármisleny településről, hogy nagyon tetszik nekik is a pink pad mozgalom és már beszélt is a polgármesterrel, hogy csatlakozzanak hozzánk, amire ő is pozitív választ kapott.

Így Kozármislenyen is lesz augusztus 14-én egy pink pad letétel :) <3

Nagyon örülök neki, köszönöm!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moniro.blog.hu/api/trackback/id/tr5214998694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puskás Bettina 2019.08.08. 19:07:54

Ez egy nagyon szép és nagyon hasznos kezdeményezés! Gratulálok az ötlethez, a megvalósításhoz és nagyon remélem, hogy egyre több pink pad kerül majd a városok utcáira, hogy felhívhassa a figyelmet a szűrések fontosságára! :)

Kocsi Mónika · www.moniro.hu 2019.08.08. 19:12:52

@Puskás Bettina: köszönöm szépen, eddig nagyon sok pozitív visszajelzést írtak, így remélem célt ér a kezdeményezésem :) Jól esik ezeket olvasni!

3 szempontból is hasznos lenne a sok pink pad országosan:

- felhívja a figyelmet, hogy foglalkozzunk saját magunkkal, járjunk szűrésekre
- egy régi padot újítottunk fel, így az új életet kapott és újrahasznosítottunk
- nagyon feldobja ez az üde szín a környezetet

Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat. Próbálok megosztani olyan praktikákat, gondolatokat, történeteket, amik másoknak is segítségükre lehet.

Friss topikok

Címkék

advent (1) adventi naptár (1) adventi ötletek (1) adventi program (1) ágy (1) ajtó (1) ajtófelújítás (1) anyaság (4) anyavagyok (3) asztalkészítés (1) baba (1) babagyász (1) baba elvesztése (1) barkács (1) barkácsanyu (3) barkácsmami (3) befőttesüveg (1) beltériajtó (1) család (1) családdal vagyok (1) csillár (1) csinádmagad (3) csináldmagad (4) design (2) diy (9) duplo (1) Duploból árnyékszínház (1) egészség (1) egyedi lámpa (1) Egy szivárvány baba születése (1) éniselmentemszűrésre (2) erkélyasztal (1) esküvő (1) Fali dekor (1) Fali kép (1) felújítás (1) Festmény (1) fiúszoba (1) generál kivitelezés (1) gesztenye (1) gesztenyebábu (1) guriga (1) gurigaállatok (1) gyerekekkel (6) gyerekkel (4) Gyerekkel festeni (1) gyerekszoba (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hallásfejlesztő (1) használjuk fel a gurigát is (1) házasodunk (1) házasság (1) házikó (1) ház felújítás (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hogy én leszek a világ legjobb anyukája (1) játék (2) játékötlet (3) játékváros (1) karácsony (1) karantén (1) kinder (1) kindertojás (1) kippkopp (1) kreatív (3) Kreatív (2) lámpa (2) lámpa készítés (1) lego (1) lehajthatóasztal (1) megelőzés (1) megtudodcsinálni (1) méhnyakrák (3) mentsük meg (1) Minden nap úgy kelek fel (1) Mit tegyek az adventi naptárba (1) napszúrás (1) ne dobjuk ki (1) nyaralás (1) ősz (1) otthon (1) perinatális gyász (1) pinkpad (1) rákszűrés (1) szülés (3) teherbe esés (1) tengerpart (1) terhesség (2) Tictac (1) tipptopp (1) újrahasznosítás (2) utazás (1) vetélés (1) wcpapír (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása