Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat

Látványos biológia óra gyerekeknek - hüvelyesek csíráztatása

A nagyobbik fiamat kifejezetten érdekli a növények, állatok világa. Sokat olvas róla és nagyon jól megfigyeli a növények fejlődését.

Két hete egy zárható tasakba betettünk 4 féle hüvelyes magot, egy tarka babot, egy fehér babot, egy lencsét és egy csicseriborsót, hogy megnézzük hogyan is csíráznak ki.

Az átlátszó tasaknak köszönhetően pedig nagyon jól megfigyelhető minden fejlődési szakasz.

A tasakokba belehajtogattunk egy papírtörlőt kettéhajtva, hogy vastagabb legyen.

A felső harmadánál tűzőgéppel betűztem négy helyen, hogy a leendő növénykéink ne csússzanak le gyökerezés közben. Végül betettük a négy magot, ráírtuk, hogy mi micsoda és tettünk a tasakba vizet.

Képeken láthatóak a folyamatok.

Kb 10 perc alatt készen voltunk.

Mi a hűtőre tettük és tesa szalagokkal tapasztottam rá a tasak két oldalán, de lehet ablakra vagy bútorra tenni, ahol van fény. Mi kis fapálcikára ráírtuk, hogy melyik tasak kié és kétoldalú ragasztóval rátettük a tasak aljára.

 

Pár napon belül már jól látható, ahogy a magokból előbújnak a gyököcskék, majd elkezd kihajtani a szár és a babok esetében a sziklevél, majd egyre gyorsabban nőnek és megjelennek a lomblevelek is. A gyököcskékből pedig egyre komolyabb gyökerek lesznek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://moniro.blog.hu/api/trackback/id/tr5118072480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat. Próbálok megosztani olyan praktikákat, gondolatokat, történeteket, amik másoknak is segítségükre lehet.

Friss topikok

Címkék

advent (1) adventi naptár (1) adventi ötletek (1) adventi program (1) ágy (1) ajtó (1) ajtófelújítás (1) anyaság (4) anyavagyok (3) asztalkészítés (1) baba (1) babagyász (1) baba elvesztése (1) barkács (1) barkácsanyu (3) barkácsmami (3) befőttesüveg (1) beltériajtó (1) család (1) családdal vagyok (1) csillár (1) csinádmagad (3) csináldmagad (4) design (2) diy (9) duplo (1) Duploból árnyékszínház (1) egészség (1) egyedi lámpa (1) Egy szivárvány baba születése (1) éniselmentemszűrésre (2) erkélyasztal (1) esküvő (1) Fali dekor (1) Fali kép (1) felújítás (1) Festmény (1) fiúszoba (1) generál kivitelezés (1) gesztenye (1) gesztenyebábu (1) guriga (1) gurigaállatok (1) gyerekekkel (6) gyerekkel (4) Gyerekkel festeni (1) gyerekszoba (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hallásfejlesztő (1) használjuk fel a gurigát is (1) házasodunk (1) házasság (1) házikó (1) ház felújítás (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hogy én leszek a világ legjobb anyukája (1) játék (2) játékötlet (3) játékváros (1) karácsony (1) karantén (1) kinder (1) kindertojás (1) kippkopp (1) Kreatív (2) kreatív (3) lámpa (2) lámpa készítés (1) lego (1) lehajthatóasztal (1) megelőzés (1) megtudodcsinálni (1) méhnyakrák (3) mentsük meg (1) Minden nap úgy kelek fel (1) Mit tegyek az adventi naptárba (1) napszúrás (1) ne dobjuk ki (1) nyaralás (1) ősz (1) otthon (1) perinatális gyász (1) pinkpad (1) rákszűrés (1) szülés (3) teherbe esés (1) tengerpart (1) terhesség (2) Tictac (1) tipptopp (1) újrahasznosítás (2) utazás (1) vetélés (1) wcpapír (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása