Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat

Duplóból árnyékszínház
Duplóból árnyékszínház

Gyerekeim imádnak legózni.

Azt hiszem ez az a játék, amiből sose nő ki az ember.

A duplo is nagyon sok kreatív ötletet ad, amit a kicsikkel könnyen meg lehet valósítani.

Mi most az árnyékszínházat készítettük el.

Nagyon egyszerű és gyorsan meg lehet csinálni még a picikkel is, aztán kedvünkre színészkedhetünk a különböző figurákkal a színpad mögött. Nagy élményt adhatunk ezzel a gyermekeinknek és igazi minőségi időt tudunk eltölteni velük.

...
Tic Tac város - kreatív program gyerekeknek
Tic Tac város - kreatív program gyerekeknek

Régóta gyűjtögetem a Tic Tac dobozokat, mert sajnáltam őket kidobni és úgy voltam vele, hogy egyszer majd kitalálok valamit, mire is használjam fel őket.

Most a karantén idején próbálok olyan kreatív feladatokat kitalálni a gyerekekkel, amik lekötik őket hosszabb ideig és azzal dolgozunk, ami éppen van itthon.

Éjjel kitaláltam, hogy csináljunk a dobozokból házakat, amiből várost tudunk építeni az autópályáinkhoz, de még a vonatpályák mellé is jól fel ...

Csillár készítése befőttes üvegből
Csillár készítése befőttes üvegből

Mikor vettünk egy lakást, próbáltam úgy megcsinálni, hogy minden szép és praktikus legyen, ugyanakkor pedig pénztárcakímélő is.

Szeretem az egyedi, különleges megoldásokat.

Spórolás, illetve újrafelhasználás szempontjából is csodálatos dolgokat lehet alkotni. Kitaláltam, hogy sok félretett befőttesüvegből fogok készíteni egy 8 ágú csillárt a szobába. Gondoljatok bele, mennyire menő, hogy csinálunk egy saját csillárt és nem is nehéz összehozni.

...

Egy szivárvány baba születése
Egy szivárvány baba születése

Ma van a második kisfiam születésnapja, így gondoltam leírom, hogyan is jött ő a mi kis családunkba, mennyire rögös út volt ez nekünk és milyen különleges kisfiú.

Nagyon szerettünk volna már tesót a nagyobbik fiúnk mellé, de sajnos ez nem volt olyan egyszerű, mint ahogyan elképzeltük. Ő már picit több, mint 1 éves volt, mikor úgy gondoltuk jöhet a tesó.

Első adandó alkalommal terhes is lettem, de a 13. héten kiderült, hogy méhnyakrákom van. Az ...

Hogyan készítettem 3 emeletes házikó ágyikót
Hogyan készítettem 3 emeletes házikó ágyikót

1 hónappal a harmadik kisfiunk érkezése előtt, úgy döntöttem, hogy vegyünk egy 3 szintes emeletes ágyat és átalakítom a srácoknak egy hangulatos házikó ágyikóvá. Így majd később mindhárman egy ágynyi területen tudnak aludni és dekoratív eleme lesz a gyerekszobának.

Nagyobbik fiam sokszor kérte már, hogy szeretne valamilyen kuckós ágyat és emlékszem én is mennyire szerettem bunkert és különböző kuckókat építeni egy asztal vagy épp egy zongora alatt. ...

Rákszűrés - pink pad mozgalom #éniselmentemszűrésre
Rákszűrés - pink pad mozgalom #éniselmentemszűrésre

Kitaláltam egy pink pad mozgalmat, ami arról szólna, hogy mennyire fontos eljárni a szűrésekre és igenis menő az, hogy foglalkozunk saját magunkkal.

Én is a szűréseknek köszönhetem az életemet, így gondoltam megpróbálok segíteni másoknak is.

Az ötletem az, hogy a kislányunk emlékére ültetett díszcseresznyefánk mellé állítunk egy rózsaszín padot, amire ráfestenénk, hogy #éniselmentemszűrésre . Ezzel egy régi padot újrahasznosítottunk és ...

Az első kisfiam különleges érkezése
Az első kisfiam különleges érkezése

Párkapcsolatból család -

Az első kisfiam, Robin születése

 

Ma van Robin szülinapja és ilyenkor mindig újra és újra eszembe jut, hogyan is született meg, milyen érzések, félelmek voltak bennem aznap, mikor világra hoztam őt, így gondoltam leírom, hogy örökre megmaradjon ez nekünk és neki is.

Ez volt az a nap, mikor családdá, szülővé váltunk, így bátran mondhatom, hogy életünk legfontosabb és legmeghatározóbb napja volt 2013.07.23-a.

...

A gyerekek durván könnyen kaphatnak napszúrást
A gyerekek durván könnyen kaphatnak napszúrást

Közelítek a 40-hez, de eddig még nálunk sosem volt napszúrás a családban.

Mindig próbáltunk odafigyelni, hogy ne a déli órákban legyünk kint a napon, igyunk sok folyadékot, de eddig elkerült minket ez a napszúrás téma.

Eljöttünk nyaralni a 6 és 3 éves gyermekünkkel Horvátországba és annyira jól sikerült indítanunk az éves tengerparti családi mókázást, hogy az első pancsolást követően, ami 3 óra volt, a nagyobbik gyermekünk már napszúrást is ...

El**rosszalkod**ott esküvő
El**rosszalkod**ott esküvő

Sokáig gondolkoztam, hogy leírjam-e milyen volt az esküvőnk vagy sem, vagy csak a szép részét írjam le (ami nagyon kevés volt), de olyan sokan kértétek, hogy írjak róla, hogy végül merészen belekezdtem és őszintén leírom milyen is volt.

Hát ez nem lesz egy tündérmese és előre elnézést kérek az őszinteségemért, de arra gondoltam, hogy nem szépítek, az esküvőnkön minden a lehető legszarabbul sikerült.

A facebook-on, instán úgyis törekszünk ...

Moniro

Anya vagyok, nő vagyok, feleség vagyok és igyekszem kreatívan megélni a pillanatokat. Próbálok megosztani olyan praktikákat, gondolatokat, történeteket, amik másoknak is segítségükre lehet.

Friss topikok

Címkék

advent (1) adventi naptár (1) adventi ötletek (1) adventi program (1) ágy (1) ajtó (1) ajtófelújítás (1) anyaság (4) anyavagyok (3) asztalkészítés (1) baba (1) babagyász (1) baba elvesztése (1) barkács (1) barkácsanyu (3) barkácsmami (3) befőttesüveg (1) beltériajtó (1) család (1) családdal vagyok (1) csillár (1) csinádmagad (2) csináldmagad (3) design (1) diy (8) duplo (1) Duploból árnyékszínház (1) egészség (1) Egy szivárvány baba születése (1) éniselmentemszűrésre (2) erkélyasztal (1) esküvő (1) felújítás (1) fiúszoba (1) generál kivitelezés (1) gesztenye (1) gesztenyebábu (1) guriga (1) gurigaállatok (1) gyerekekkel (5) gyerekkel (4) gyerekszoba (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hallásfejlesztő (1) használjuk fel a gurigát is (1) házasodunk (1) házasság (1) házikó (1) ház felújítás (1) Ha már hiánycikk a wc papír (1) hogy én leszek a világ legjobb anyukája (1) játék (2) játékötlet (2) játékváros (1) karácsony (1) karantén (1) kinder (1) kindertojás (1) kippkopp (1) kreatív (2) Kreatív (2) lámpa (1) lego (1) lehajthatóasztal (1) megelőzés (1) megtudodcsinálni (1) méhnyakrák (3) Minden nap úgy kelek fel (1) Mit tegyek az adventi naptárba (1) napszúrás (1) nyaralás (1) ősz (1) otthon (1) perinatális gyász (1) pinkpad (1) rákszűrés (1) szülés (3) teherbe esés (1) tengerpart (1) terhesség (2) Tictac (1) tipptopp (1) újrahasznosítás (1) utazás (1) vetélés (1) wcpapír (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása